2. 1. 2023

4 důvody, proč prodat nemovitost s VITOM realitním ekosystémem

4 důvody, proč  prodat nemovitost  s VITOM realitním ekosystémem
Zatímco přesně před rokem touto dobou vrcholila realitní nákupní horečka, dnes je situace diametrálně  odlišná. Názorně to demonstrují také čísla: loni v listopadu bylo v Brně 749 bytů na prodej, letos 1665, tedy více než dvakrát tolik. Kde a hlavně jak tedy hledat kupce? Přečtěte si, jak nemovitosti i v této nelehké době prodáváme my.
 

Stanovíme reálnou cenu

Správné nastavení ceny je pro úspěšný prodej nemovitosti klíčové. Co však pojem správná cena znamená? Z inzerátů na realitních serverech ji nevyčtete. neříká totiž nic o tom, jaký je o nemovitost zájem. Ceny bývají často přemrštěné, protože majitelé mají přehnaná očekávání, která bohužel nereflektují realitu. Inzeráty zde proto visí i řadu měsíců. My vám pomůžeme zjistit skutečnou, reálnou hodnotu – tedy cenu, kterou je kupující ochoten zaplatit. Díky tomu budete mít šanci, že za co nejvyšší cenu také  prodáte. Trh totiž padá, takže když ztrácíte čas, ztrácíte i peníze.

Dohodneme prodejní strategii

Úspěšný prodej nemovitosti se neobejde bez promyšleného plánu s jasným cílem. Hned na začátku si proto dopředu společně dohodneme prodejní strategii, podle které budeme postupovat. Stanovíme si, kdy vzniknou fotky, kdy natočíme videa, kdy vytvoříme vizualizaci, kdy spustíme reklamní kampaně, ale také kdy a o kolik snížíme cenu nebo jak budeme reagovat na požadavky zájemců. Díky tomu budete přesně vědět, co se v daném časovém horizontu bude dít a co je potřeba udělat pro to, abychom prodali za co nejvyšší cenu. 

Poskytneme zkušenosti, znalosti i zážitek

Ještě nedávno se nemovitosti prodávaly téměř samy a makléř k tomu prakticky nebyl potřeba. Dnes jeho obchodní dovednosti, schopnost zvládnout celý rozhovor, umět vyjednávat a vyzjistit potřeby klientů představují extrémně důležitou složku, která rozhoduje o tom, zda se potenciální kupující půjde podívat po jiných nemovitostech. Velkou roli sehrávají také emoce. Při prohlídkách se proto snažíme nabídnout zážitek a nemovitost nachystat tak, aby se v ní lidé cítili příjemně. Veškeré informace, a to včetně technických dat od nás dostanou na papíře k prostudování v klidu domova. Mohou si tak atmosféru vychutnat naplno, aniž by je cokoli rozptylovalo. 

Komunikujeme, respektujeme, tolerujeme

O tom, jak probíhá prodej vašeho bytu nebo domu, budete mít perfektní přehled. Každý týden vám dodáme kompletní data – statistiky návštěvnosti, statistika prohlídek, zájemců, informace o konkurenci. Na základě těchto údajů vám pak doporučíme, zda nastolenou strategii držet nebo ji změnit. Ke klientům, jak k prodávajícím, tak ke kupujícím, přistupujeme s maximálním respektem. Tolerujeme jejich přání, uvědomujeme si totiž, že prodej, respektive koupě nemovitosti je důležitá a závažná věc. Snažíme se proto vycházet vstříc i neobvyklým, nadstandardním požadavkům. 

Přesvědčte se o tom sami. Rádi prodáme i vaši nemovitost.