17. 4. 2023

Pokud u nás chce někdo pracovat, musí nás zažít

Pokud u nás chce někdo pracovat, musí nás zažít
Máte hrůzu z pracovních pohovorů? Ze všech těch sešněrovaných vět a nacvičených úsměvů? My taky. A proto se u nás ničeho takového bát nemusíte. Na prvním kole pohovoru vás s opravdovým, nehraným úsměvem a s empatií sobě vlastní přivítá naše personalistka Kamila Sedláčková. A z vás rázem všechna tréma a stres opadne. Zapomenete totiž, že nejste na pokecu s kamarádkou, ale že se ucházíte o práci. Takovou moc naše Kamča má. Přijdete se přesvědčit na vlastní kůži? 
 

Kami, jak ses k personalistice vůbec dostala?

No, to byla taková malá náhoda. Dříve jsem pracovala jako manažerka oddělení, kde jsem se musela starat o všechno, včetně personalistiky. A pak jednoho dne se stalo neuvěřitelné – sama jsem musela na pohovor do VITOMu. Ale nebyl to pro mě naštěstí až takový skok do neznáma, protože firmu jsem znala z dřívějška. Stačilo tak napsat přímo Viktorovi a během několika dní jsem seděla v kavárně s ředitelem Tomášem Suchomelem, od kterého jsem dostala domácí úkoly k vypracování. Nakonec jsme se setkali všichni společně na pohovoru, který délkou připomínal spíše maraton. Všechno ale probíhalo v tak přátelské atmosféře, že čas utíkal jako splašený.

A teď k těm tvým personalistickým dovednostem. Vlastně nevím, co přesně personalista dělá. Mohla bys úplnému laikovi vysvětlit, co všechno tvoje práce obnáší?

Personalista je člověk, který shání ty správné lidi na práci. Musí být tak trochu detektiv, aby odhalil, co se skrývá za každým životopisem. Důležitý je také jeho smysl pro detail, který uplatní nejen při čtení životopisu, ale i při osobním pohovoru s uchazečem. Když se nám pak podaří najít toho pravého zaměstnance, tak se o něj musíme starat. Zajišťujeme, aby se u nás rychle adaptoval, proto jsem mu od prvního dne k dispozici, aby ten start měl co možná nejhladší. Může se na mě s čímkoli obrátit. 

Čím se podle tebe liší VITOM od ostatních firem?

VITOM je firma, která se odlišuje od ostatních svým přístupem k hodnotám a otevřenosti. Kromě toho máme také velké pochopení a respekt k přírodě a k sobě navzájem. Unikátními jsme také v oblasti pracovního prostředí, jsme totiž baby-friendly a dog-friendly pracoviště. Na pohovoru se tak uchazeči klidně mohou setkat i s mým pejskem, který mě do práce často doprovází.

Pokud jde o motivaci našich zaměstnanců, věříme, že největší motivací je touha dělat svou práci dobře a přinášet vysokou kvalitu a produktivitu. Kromě toho nabízíme mnoho benefitů, jako jsou vzdělávací kurzy, multisportovní karty, zdravé jídlo a skvělá parta kolegů.
 
Pro ty, kteří mají zájem u nás pracovat, mám jedno poselství - přijďte se podívat na naše prostory a poznat naši kulturu. Jsme trošku jiní a není to pro každého, ale pokud cítíte, že byste se u nás mohli cítit dobře, neváhejte se ozvat.
 
Těšíme se na Vás! :)
 
 

Přidáte se k nám?

CHCI PRACOVAT VE VITOM